Bélénos...
Maak uw procedures duidelijk !

Achter elke activiteit zijn er procedures: Administratieve taken, beheer van bestanden, ...
Ze zijn handmatig of geautomatiseerd, en aan het eind daarvan zijn jij en je medewerkers.
In het beste van alle mogelijke werelden zijn de procedures er om het werk te vergemakkelijken, niet om een extra belasting te brengen...


Deze lading is stiekem: Het komt voor terwijl we het niet verwachten en zelfs zonder het te beseffen.
Het is genoeg dat één schakel in de keten niet volledig de rol speelt die er van wordt verwacht.
Geen twijfel hier over malice! De onwetendheid over deze rol of een slecht gecontroleerd gereedschap en de korrel zand komt in de wielen terecht.

En omdat je doelen vaak gericht zijn op 'resultaten', beweeg je je neus in het stuur om ze te bereiken.
Zonder de tijd om terug te stappen en te zien waar deze kleine druppels olie moeten worden geplaatst
dat zou u in staat stellen langzamer te trappen, terwijl u dezelfde resultaten zou hebben.

een andere inzicht in uw procedures

Het doel van de procedure-auditfase is om de situatie zo duidelijk mogelijk objectief maar ook subjectief te beschrijven,
volgens de ervaring van elke betrokken persoon.

Observatie en luisteren

zijn de sleutelwoorden van deze aanpak, gericht op de menselijke en menselijke relaties

Image

Uw werkmethoden

staan in het middelpunt van de aandacht, evenals de hulpmiddelen die u gebruikt en de resultaten waarnaar ze u zouden moeten leiden.

Image

Externe raadgever

Bélénos brengt deze externe blik en deze 'meta' visie op je dagelijkse functioneren.

Image

Zandkorrels opzoeken

die zowel de troepen als de punten van bindt wrijving waar het nodig zal zijn om de kleine te plaatsen de oliedruppel is het uiteindelijke doel van deze aanpak.

Een echt plan voor u en uw team

In het diagram kunt u visualiseren wie wat doet en wanneer. U kunt op elk moment ingrijpen waar en wanneer dat nodig is. Het staat elke persoon die betrokken is bij de procedure toe zijn actie te situeren in relatie tot die van anderen.
Een beetje als een kaart kunt u het juiste pad naar uw bestemming volgen... of het vinden wanneer u het verlaat.

Identificeer gebieden voor verbetering

Op basis van dit plan zal de strategische studie een overzicht geven van de mogelijkheden die voor u openstaan: Optimaliseer de hulpmiddelen die u al gebruikt of overweeg die die u en uw werknemers in staat zouden stellen efficiënter te zijn. Dit, in volledige kennis van wat ze nodig hebben in termen van vaardigheden en voorbereiding.... En natuurlijk kosten....

kaart van uw procedures

In termen van procedures is de strategiefase gebaseerd op een belangrijk instrument: Het diagram. Het vat op zichzelf alle mechanismen samen die in actie komen wanneer jij en je team in het stuur trappen naar je doelen.

Het is het instrument bij uitstek van procedurebeheer!

en het licht was...

Het vinden van zandkorrels in de mechanica is één ding... maar geen doel op zich. Door te begrijpen wat de tangen bindt is het mogelijk om de kleine druppel olie zo effectief mogelijk te plaatsen waar deze nodig is.

Het schema maakte het mogelijk om de eerste stap uit te voeren. In het tweede geval is het nuttig om elke groep zijn rol in het geheel van de mechanica te laten begrijpen... of om hem toe te staan beter de instrumenten te beheersen die hij gebruikt om deze rol tot succes uit te voeren. En daar is een perfect hulpmiddel voor...

de gebruikershandleiding

Iedereen weet wat een handleiding is: Je hebt er een gelezen om een stofzuiger, een keukenrobot te bedienen… Of gebruikt om IKEA meubels te monteren! In dit geval is het hetzelfde: De bedieningsinstructies zijn bedoeld om zo gedetailleerd en helder mogelijk te zijn - zoals een IKEA-assemblageplan… en nog beter, omdat het meer specifiek is aangepast aan de gebruiker voor wie het bedoeld is - om als referentiepunt te dienen voor elk element dat bij de procedure betrokken is en om het in staat te stellen om op zijn best te presteren in de taken die eraan ten deel vallen.